Hógolyóból esőcseppek! - 2014. 12. 06.

Az időjárás kissé megtréfálta a szervezőket: "kemény hógolyó-csatára" számítottak azonban a HÓ elmaradt. Ugyanis a hőmérő higanyszála jóval fagypont felett volt, s bár az égi áldás megérkezett, halmazállapota elmaradt a várttól.
December első szombat délelőttjén került sor a Domb verseny sorozat utolsó állomására, itt lehetett még ponto/ka/t gyűjteni a végső eredményhirdetéshez.
Már éjszaka is autóval járt a Mikulás, mivel a hóesés elmaradt. A reggeli órákban is vigasztalanul hullott a csapadék- csakhogy eső formájában. A versenyközpont az egészségügyi szakközépiskolában volt., nevezni 9 órától lehetett. Az időjárás számos futót távol tartott az eseménytől, csak a legbátrabbak, legkitartóbbak vállalkoztak a kijelölt táv teljesítésre.
Pedig a szervezők jól felkészültek: már a verseny előtt meleg, citromos teával , s Mikulástól kapott szaloncukorral várták az indulókat.
A versenyt, mint mindig a legkisebbek nyitották: az ovisok ebben a cudar időben is mosolygós arccal vágtak neki a távnak!
A legfiatalabb induló pedig a verseny napján nem volt 2,5 éves (Bodor Balázs) !
Utánuk következtek az iskolások, majd a 3,5 és 7 km-s táv versenyzői.
A verseny egyik hagyományos sarkköve itt kisebb csorbát szenvedett: a pontosságból -a versenytársak sportszerű döntése alapján- engedtünk. Már épp a képzeletbeli rajtpisztoly dördült volna, mikor "befutott" egy versenyző Kunszentmiklósról. A résztvevők izgatottan /hiszen szakadó esőben várni nem a legjobb dolog../, de türelemmel megvárták, míg a futótársuk elkészül a ruházatával. Néhány perces csúszással elindult a mezőny. A verseny valamely távját több, mint 70 fő választotta. 
S a majdnem elkéső futó "meghálálta" a többiek türelmét: Domján Ferenc elsőként haladt át a képzeletbeli célvonalon. Hamarosan érkeztek a többiek is; kipirulva, s a terep nyomait magukon viselve...
Eredmények:
Férfiak:
1 Domján Ferenc 1967 
27:57
2 Fekete Zoltán 1974 
28:07
3 Pénzváltó István 1960 
28:49
 
Nők:
1 Bácsmegi Boglárka 1999 
33:33
2 Kelő Sára 1966 
35:21
3 Geráné Tapasztó Ágnes 1971 
35:41
 
A további eredmények a mellékletben. 
A rendezvényre számos településről érkeztek:Kecskemét mellett Martfű,Jakabszállás, Tolna, Kerekegyháza, Albertirsa, Kiskunhalas, Budapest, Szeged, Helvécia, Tiszakécske, Lajosmizse. 
Külön ki kell emelni, hogy ebben az évben versenyen kívül, csupán a verseny hangulatában is lehetett teljesíteni a távot : az Óriáslépés-nek nevezett futamot Varga Andrea 5 alkalommal teljesítette! (33 induló közül ő volt aki legtöbb lépést tett az egészségéért; elmondása szerint az utolsó futam sikerült a legjobban!). A rendszeresség mellett az sem mellékes, hogy a Kecskeméttől 200 km-re lévő Győrből érkezett hozzánk!!
A verseny legidősebb indulója a rendszeres résztvevő Tabajdi Józsi bácsi volt.
A verseny után mindenki jóízűen fogyasztotta a Fornetti pogácsáit, Nedelmarket Kft. almáit, és a Mikulás ajándékait.
Reméljük, hogy a jövő évben még többen kezdenek el kocogni/futni a a Hírös Város Szabadidőközpontjában: s februárban máris jön a "Tél-űző"-futás!
 
Köszönet a további támogatóknak is: NEA, Hírös Sport Kft. Cseh Pékség, Tiszta Formák Alapítvány, K.O. Autósiskola, Dunaitalker Kft.
 
Szervezők
 

Hírös Félmaraton 2014. 09.28.

Kellemes, napsütéses idő fogadta mindazokat, akik szeptember 28-án, vasárnap a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban megrendezett futóversenyre igyekeztek. Az előnevezés szép számú versenyzőt jelzett.  A sok szorgos kéz a versenyközpontot már szombaton felépítette és az útvonalat is kijelölték. A másnapi verseny útvonalát még aznap délután ki is lehetet próbálni. Az útvonalbejáró után az elveszett kalóriákat mákos, diós vagy sajtos-tejfölös tésztával lehetett pótolni. Másnap 9 órakor indult a helyszíni nevezés, s végül több mint félezer futó állt a rajthoz. A rajthoz először az ovisok állhattak (300m), majd őket követték az alsósok. A felnőttek rajtja 11 órakor kezdődött 5-5 perces rajtolással. A rajtvonalhoz először a félmaratoni távon indulók, majd a 14 km-esek állhattak és a 7 km távon indulók állhattak. S végül, de nem utolsó sorban a felsősök rajtoltak el azokkal, akik az egészségükért TEGYEN EGY ÓRIÁSLÉPÉST felhívásukra álltak a rajthoz. A befutást követően minden résztvevőt megajándékoztunk a bőséges csomag és a tésztaparty mellett egy egyedi agyagéremmel, mely Gaál Szilvia futótársunk és kollegái készítettek. A legjobbaknak Kósa József és Leviczky Cirill önkormányzati képviselők adták át az érmeket. 
A 7, 14, 21 km női abszolút 1. helyezettjei a Goldless Ékszer különdíját vihették haza.  
A Fordhovány jóvoltából a 21 km táv női és férfi abszolút 1. helyezettjei pedig egy hosszúhétvégére szóló tesztvezetéssel lettek gazdagabbak.  
A  rendezvényre kilátogatók sem unatkoztak, hiszen volt Brazil jiu-jitsu bemutató, Életmód-előadás: „Az vagy amit megeszel” Cseh Zoltán mikrobiológus, valamint a Folyadékpótlás jelentősége Dr. Tóth Zoltán háziorvos előadásában. Míg a nagyobbak futottak, addig a kisebbek lufit hajtogathatta, illetve kézügyességüket tehettél próbára a számukra felállított gyereksátorban, s kellemesen szórakozhattak az ugráló várban is. 
A sok önkéntes önzetlen segítsége mellett köszönetünket fejezzük ki támogatóinknak is!
Az eredmények és az oklevél letölthetőek:

7 km, 14 km, 21 km >>

300m, 1000m, 3000 m  >>

Hársch Ferenc képei >>

Képek a BAON-on »

Képek a Kecskeméti Hírhatár-on >>

A rendezvény a MOB támogatásával valósult meg, illetve a program megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta. 

Hírös útvonalbejáró , azaz befutó!
 
Szeptember 28-án /vasárnap/ Kecskemét legnagyobb őszi futóversenyét rendezzük a Benkó Zoltán Szabadidő Központban. A versenyközpont már az előző nap elkészül, s az útvonal is pontosan kijelölésre kerül.
Ez adta az ötletet, hogy előzetes, közös kocogásra invitáljunk benneteket: a másnapi verseny útvonalán haladva lehet ismerkedni a pályával, egymással, a versenytársakkal. Ez nem verseny! Viszont a távot teljesítők (7 km) vendégeink egy elő-tésztapartyra: A Sárgakocsi Vendéglő jóvoltából sajtos-tejfölös, diós, mákos tészták közül választhattok, s egy üveg ásványvíz is jár hozzá!
Csupán előzetes regisztráció kell:
-Belvárosi Fittnes Klubban a jelentkezési lapot aláírni
vagy
- jelentkezésről szóló  e-mailt küldeni a ius.nevezes@gmail.com címre!
/az étkezést csak regisztráció alapján tudjuk biztosítani!/
 
Tehát találkozzunk:
-szeptember 27-én (szombaton)
-15 órakor
-Benkó Zoltán Szabadidő Központban!
/bejárat a Csabay G. krt. felöl, a volt Tó hotel mellett/
 
Mindenkit szeretettel vár a 
Rendezőség
 

A "Perzselő" beváltotta a hozzá fűzött reményeket... 2014. augusztus 2. 

A kecskeméti "Domb-futás" versenysorozat 4. állomása volt a szombati /augusztus 2./ verseny. Már a korábbi "Verőfényes" alkalmával /lásd a beszámolót a honlapunkon/ is igencsak meleg volt az idő. Most azonban a futam- nevéhez méltóan- rátett egy lapáttal....
Már reggel is vakítóan tűzött a nap, a hőmérő higanyszála gyorsan emelkedett. Egy másik rendezvény miatt a "Perzselő" versenyközpontja nem a megszokott helyen került felállításra. Ennek ellenére minden futó megtalált bennünket. Sőt! A nyári uborkaszezon nálunk nem látszott! Öröm volt nézni a sok-sok vidám, ismerős arcot. A Domb-futás résztvevői egy nagy családot alkotnak, szinte mindenki ismer mindenkit. S a család egyre bővül....
Az útvonal eltért a szokásostól, de ezt sokan nem is bánták. Bár a táv egy kicsit több lett /7.5 km/, de köröknek köszönhetően többször biztathatta a népes közönség is a résztvevőket. S a versenyzők ismét számos településről érkeztek: a már szokásos Szeged, Győr/!/, Nyárlőrinc, Cegléd, Nyárlőrinc, Albertirsa stb. mellett most először Felgyő is képviseltette magát.
A szokásoknak megfelelően először az ovi-futam rajtolt. A csatorna két partján futva, a szülők is jól láthatták a csemetéjüket. 3 induló még a Nagyit is magával hozta -meg is lett a jutalma!
Az iskolások már a teljes csatornát körbefutva közel 1 km-t teljesítettek.
Pontosan 10 órakor elhangzott a "Rajt!", s hosszú sorokban kígyózott az indulók népes mezőnye. Az útvonal változatos volt: egy kis kör, meg egy nagy kör s így együtt duplázva! S versenyzők mellett nem feledkezhetünk meg azokról akik most tették meg az első (esetleg második) "óriáslépés"-t az egészségük megőrzése felé: a verseny hangulatát átérezve, de versenyen kívül (ingyenesen, idő-eredmény kényszer nélkül) közel 20-n vágtak neki a 3.7 km-s távnak. Kiemelendő Varga Andrea, aki már 3. óriáslépésnél tart!
A versenyen több mint 150 induló volt, s a nagy ("perzselő")  meleg ellenére csupán 3 személy adta fel a versenyt. A legifjabb induló  Horváth Ármin volt aki  2011. 10. 21-én született. A sor másik végét az örökifjú Tabajdi Józsi bácsi zárta.
A köröket leggyorsabban -mint már többször is- Galamb Csaba teljesítette 26;10 mp-es idővel.
Az abszolut eredmények:
Férfiak:
1 Galamb Csaba 1994 K97 26:10
2 Szalóki Róbert 1979 K7 27:43
3 Vári Kálmán 1985 K10 28:43
Nők:
1 Fucin Szilvia 1995 K17 32:57
2 Háryné Staskó Anita 1971 K86 37:11
3 Koleszárikné Németh Beáta 1977 K49 37:22
A befutást követően mindenki jóízűen pótolta a felhasznált kalóriákat /illetve csak egy részét, hiszen a formára vigyázni kell!/: Cseh Pékség pogácsáját, a Duna Italkereskedő KFT. ásványvizét, illetve a készített limonádét, a Fornetti kis süteményeit!
Köszönet a verseny megrendezéséért a Hírös Sport Kft-nek a Tiszta Formák Alapítványnak, a lebonyolításért a sok-sok önzetlen segítőnek!
A rendezvény végén azzal a tudattal indultak útnak a résztvevők, hogy szeptember végén újra találkozunk- a HÍRÖS FÉLMARATONON (2014. szeptember 28. vasárnap)!
 
Dr. Varga Tibor
 
Verőfényes Domb-futás 2014.06.08.
 

A Domb-futás szervezi ismét jó kapcsolatot ápoltak az égiekkel.... A futam nevéhez méltóan "Verőnyes" volt az idő. Sőt, talán a hőfokszabályzót is túl magasra csavarták.
Már a reggeli készülődésnél s látszott, hogy jó meleg lesz. Ennek kivédésére a Rajt/célkapu után frissítési/mosdási lehetőséget alakítottak ki a szervezők. Volt is rá nagy szükség. 
A versenyközpont a hagyományoknak megfelelően került felépítésre, s a gyerekek is megtalálhatták az enyhet adó sátorban a kedvüknek való játékot. Újdonságként került bevezetésre az önálló ruhatár és -külön férfi/női/ öltöző.
A futamokat most is az óvodások kezdték. Öröm volt látni, hogy egyre aktívabbak: a korábbiaknál is többen hozták el nagyszüleiket egy kis közös kocogásra. Az ovisok több, mint fele ilyen kísérővel futott!  A legfiatalabb induló: Molnár Nóra 2012. 06.15. volt, aki önállóan teljesítette a távot! 
A meleg ellenére mindenki szívesen fogyasztotta kalóriapótlóként a csokit, ásványvizet. Nem is szólva a limonádéról! Ugyanis a nagy melegre tekintettel folyamatosan készült a hideg limonádé... mondani sem kell, hogy ennek volt legnagyobb sikere...no meg a hűtött almának, melyet a  Nedelkovics Market biztosított.
Minden óvodás becsülettel teljesítette a távot, senkit sem az anyukája/apukája hozott a célba! Teljesen megérdemelték az emlékérmet! Eredményeik:
300 m; Óvodás ; nő 300 m;  Óvodás  férfi 
Helyezés Név Helyezés Név
1 Járvás Nóra 1 Rajosonszki László
2 Szegedi Noémi 2 Kasza Gábor 
3 Szőcs Véda Sára 3 Bakos Ádám
 
Utánuk az iskolások következtek. Nekik szerencséjük volt: a táv során a Dombot kellett körbefutni- végig árnyékban! ebben a melegben azért ez se kis feladat volt! Eredményeik:
830 m;   nő 830 m;  férfi 
Helyezés Név Helyezés Név
1 Harkai Orsolya 1 Simkó Norbert 
2 Balla Vivien 2 Kapus Konrád Kristóf
3 Bácsmegi Laura 3 Balla Dániel 
 
A felnőttek 7 km-s távja igen nagy kihívás volt; a közel 30 fokos melegben, sok helyen tűző napon, a futók egymást inspirálva nagyon kitettek magukért! A férfi győztesek a nagy küzdelmet szimbolizálva kéz a kézben érkeztek a a célba! A (Pontosidő Kft. biztosította-köszönet érte!) óra semmilyen eltérést nem jelzet. Sajnos célfotó nem készült, de különbséget az sem tudott volna kimutatni köztük- szóval döntetlenre hozták a meccset a fiúk!. Minden nehézség ellenére jóval 4 perces km-n belül futottak!
 
Eredményeik:
Abszolút női
Hely. Név Szül. R.szám Idő
1 Bácsmegi Boglárka 1999 K80 32:11
2 Háryné Staskó Anita 1971 K81 33:33
3 T. Nagy Magdolna 1954 K50 36:44
 
Abszolút férfi
Hely. Név Szül. R.szám Idő
1 Galamb Csaba 1994 K89 27:15
1 Fekete Zoltán 1974 K91 27:15
2 Bránya Roland 1972 K70 28:22
3 Hegedűs János 1967 K71 29:00
 
S az egészséges életmód felé most is többen megtették az első lépéseket: 16 fő gondolta úgy, hogy erre legjobb alkalom a "Verőfényes". Persze nem feledkeztünk meg azokról sem akinek ez más a 2. vagy 3. lépés volt (ez így összesen már 10 km...).
A versenyen több, mint 150-n indultak, s mindenki célba ért. Jó lecke volt mindazoknak, akik teljesítőképességük határát feszegették- a meleg nem játék! Szerencsére a szokásos "futóbetegségek" kevés személyt érintettek, de délutánra már ők is mosolyogva -s tanulságot eltéve- emlékeztek vissza a történtekre.
A legidősebb résztvevő immár nem először Varga Albert  volt Nagykőrösről. Gratulálunk neki!
A Domb-futás híre egyre messzebb eljut: a korábban már bejáratott helyek (Tiszaalpár, Fülöpháza,Nagykőrös, Albertirsa stb.) mellett Szeged, Sándorfalva, Cegléd Bercel, Bátaszék, Nyergesújfalu is bekapcsolódott a küzdelmekbe.
Mert a verseny folytatódik!
A megszerzett pontokhoz legközelebb augusztus 2-án /szombaton/ lehet újabbakat gyűjteni! Itt már "Perzselő" lesz az idő, bár szerintünk a mostani is ehhez közelített :-)
S ezzel megszerezni a jogot az évzáróval egybekötött díjkiosztón való részvételre.
Az eredmények és a képek a honlapon megnézhetőek.
Jó böngészést!
 
S pontgyűjtés közben, aki szereti az extrém körülményeket várjuk a 2014. június 28-i (szombat) Futó-homok félmaratonon! Itt nem mesterséges akadályokkal, de közvetlenül és konkrétan a homokkal kell megküzdeni. No meg esetleg a hőmérséklettel....  ráadásul az árnyék hiányával....
Találkozzunk 28-án a bugaci Karikás Csárdánál!

2014. 04.05.  "Szeszélyes"-futás Kecskeméten

A 2014. évi Domb-futás 2. állomására került sor a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, szombat /április 5./ délelőttjén.
Immár hagyományosan, a verseny elnevezése tükrözi az időjárást: amíg a hét első felében napsütésben is volt részünk, addig szombat reggel felhők gyülekeztek a Domb felett.  A hőmérséklet -futó szemszögből- ideálisnak volt mondható, s a látási viszonyok is kiválóak voltak. Az eredményhirdetés végére már egy-két esőcsepp is megjelent.. no de ne szaladjunk ennyire előre !
A KÖD SZSC és a IUSTITIA egyesület által szervezett verseny ugyan kisebb technikai /áramvételi/ problémával indult, de szerencsére ebből a futók keveset észleltek. A fő, hogy a Rajt időpontjára még a célkapu is állt!
A futók - mintha maguk is érezték volna az esemény súlyát- folyamatosan érkeztek, s nevezést nem hagyták az utolsó pillanatra. Köszönet érte! 
A várakozás perceit a gyerekek külön sátorban rajzolással, színezéssel, játékkal tölthették el. 
A futók kényelmét szolgálta a -most első alkalommal állított-  külön öltöző sátor, illetve ruhatár. Reméljük, hogy ezek is segítik a bizonytalanokat abban, hogy a következő alkalommal már velünk együtt fussanak. A csatlakozásnak jó példája volt a Nagyi-futás. Több ovis hallgatott a hívó szóra, s a Nagyival állt rajthoz. Öröm volt nézni a sok vidám arcot! A legfiatalabb induló mindössze az alig 22 hónapos Molnár Nóra volt.
Másik kezdeményezésünk az "Óriáslépés": nevezési díj nélkül, a saját egészség megőrzése végett egy kellemes kocogás a futók között. Ezt az ELSŐ lépést 5 hölgy tette meg. Gratulálunk nekik! Minél több ilyen lépést tesznek, annál esélyesebbek az év végi egyedi ajándékra... (sajnos a férfiak most mással voltak elfoglalva)
A 7 km-s táv a szokásoknak megfelelően 10 órakor rajtolt. Már az első kör végére kialakult a végső sorrend. Szabó Milán Zsolt remek, 24;14 mp-s idővel nyerte a versenyt. A nők közül legjobb időt Bácsmegi Boglárka érte el. Összesen több mint 150-n álltak rajthoz valamely távon, s jöttek versenyzők Győrből /!/Tolnáról, Albertirsáról, Martfűről is. (a rendszeres résztvevő Lajosmizse, Nyárlőrinc, Kiskunfélegyháza, Izsák, s természetesen legtöbb indulót adó Kecskemét mellett) A legidősebb futó Jeszenszky József volt, aki párjával Kálmos Évával vett részt a versenyen.
 
Eredmények:
300 m; Óvodás ; nő 300 m;  Óvodás  férfi     
 
1 Marozsi Enikó     1. Koleszárik Bence
2 Járvás Nóra         2. Szelei Mózes
3 Szűcs Véda Sára 3 Révész Máté 
 
830 m;  I. korcsoport ; nő 830 m;  I. korcsoport férfi 
1 Tóth Lívia         1 Trungel-Nagy Zalán
2 Schoner Éva     2 Domokos-Kószó Marcell
3 Harkai Dorottya 3 Révész Levente 
 
830 m;  II. korcsoport ; nő 830 m;  II. korcsoport férfi 
1 Papp Laura        1 Trungel-Nagy Kolos
2 Harkai Orsolya   2 Kapus Konrád Kristóf
3 Bácsmegi Laura 3 Sinkó Norbert
 
7 km
Abszolút női
1 Bácsmegi Boglárka 1999 30:32
2 Háryné Staskó Anita 1971 31:12
3 Molnár Éva 1970 33:11
 
Abszolút férfi
1 Szabó Milán Zsolt 1995 24:14
2 Galamb Csaba 1994 25:24
1 Molnár Mihály 1979 26:17
 
A célba érkezést követően mindenki bőséges frissítővel pótolhatta a felhasznált kalóriákat: izotóniás ital, ásványvíz (BUSZESZ Zrt.) pogácsa (FORNETTI Kft.), müzli szelet, alma. A húsvéti nyuszi nagyon fürge volt felénk: egy csoki-alakban minden futóhoz eljutott. S akinek ez nem volt elég, az még limonádét is kaphatott.
A további eredmények a www.iusegy.com, www.kodesce.com honlapon böngészhetőek.
Mire az eső megérkezett, már mindenki hazafelé tartott az ebédre gondolva.
De senki sem felejti el: június 7-én jön a "Verőfényes"-futáááás!!
Mindenkit szeretettel vár a 
Rendezőség

A Telet elűztük, de az eső itt maradt! 2014.02.08

A Domb-futás versenysorozat nyolcadik évadját kezdte meg február 8-án. Az időjósunk megint igazat mondott: a telet elűztük, a sok eső a szinte az összes havat eltüntette. Az esővel nem tudtunk mit kezdeni. Talán épp a reggeli bőséges csapadék ijesztette el az embereket attól, hogy elhagyják a jó meleg szobát....
9 óra körül az eső elállt, így a hőmérséklet teljesen ideális volt a futáshoz. A pálya nyomvonala azonban inkább a "brutál-futás"-hoz hasonlított.
Így is közel 50-n vágtak neki valamely távnak. S hogy valóban teljesítették a távot, arról a ruhájuk árulkodott. Itt lett volna a lehetőség egy mosópornak megmutatni mit is tud...
Az ovisok kissé bátortalanok voltak. Sebaj! Az április futáson már biztos elhozzák a Nagyit, s ezzel dupla ajándékhoz juthatnak. 
A 3,5 km-s táv indulói is kisebb létszámmal vettek részt. Talán nem értesültek a Domb-futás ez évi  ÚJDONSÁGÁRÓL: Óriás lépésekkel az egészség érdekében. Ennek keretében bárki, kötöttségek nélkül teljesítheti a 3,5 km-s távot kocogva, sétálva. Akiknek a legtöbb lépés összejön; külön díjazni fogjuk!
A 7 km-s táv indulói elszántan vágtak neki a távnak, s alig 26 perc múlva már a célba érkezőket köszönthettük:
Eredmények:
1; Galamb Csaba 26;14          T. Nagy Magdolna 37;35
2; Szabó Milán 26;29              Sallai Tímea  37;36
3; Vajda Zoltán 28;40             Minda Andrea  39;40
A végén mindenki örömmel fogyasztotta a Cseh Pékség pogácsáját, a kalória pótló csokit, müzlit. A fázósabbak a forró teával melegedhettek.
Reméljük legközelebb másokat is vendégül láthatunk!
Ne feledjétek:
-Nagyi-futás: ovis versenyzők a nagyszülővel teljesítik a távot;
-Óriás-lépés: versenyen kívül kocogva/sétálva teljesítik a 3,5 km-s kört.

Télűző eredmények

Ponteredmények 

Hedrich Zoli képei...

Képek a BAON-on..

2014. 01. 29. Díjkiosztó est 

A 2013 évi Domb-futás rendezvény-sorozat ünnepélyes lezárásaként a díj-kiosztó estre 2014. január 29-én délután 18 órakor került sor a kecskeméti Rávágy téren lévő Bowling Centerben.
A díjazottak, a futóversenyeken részt vevő segítők, a futótársak és a szurkolók közül 60-an fogadták el a meghívást a rendezvényre.
Először a támogatóknak és a segítőknek mondtunk köszönetet a versenyek megrendezéséért, lebonyolításáért.
A díjazottak a kupák átvétele után korosztályonként állhattak a dobogóra.
A jól megérdemelt tapsok után a gazdag svédasztalnál (**********) fogyaszthattuk el vacsoránkat.
Tájékoztatást kaphattunk arról is, hogy 2014-ben a Iustitia Egyesület és a Hírös Futóklub újjáalakul, illetve egy-két változásról és újdonságról is. 
 
Többek közt  aki  a futás gondolatával barátkozik (tehát még nem indult Domb-futáson) az megteheti az első ÓRIÁSLÉPÉST az egészsége megőrzése érdekében: nevezési díj és minden kötelezettség nélkül lekocoghatja a 3,5 km-s távot, és még oklevelet is kap a teljesítésről!
Azok az érdeklődők akik ebben az évben több lépést is tesznek egészségük megőrzése érdekében, év végén külön elismerésben részesülnek...
 
Az ovisokról sem feledkezünk meg: továbbra is él a Nagyi-akció: aki elhozza egyik/mindkét (!) nagyszülőjét és együtt teljesítik a távot DUPLA/TRIPLA ajándékban részesül!
 
Várjuk a futótársakat, a szurkolókat, a nagyikat és a kezdőket is, hiszen rájuk külön is számítunk! 
Találkozunk 2014. február 8-án a Tél-űző Domb-futáson. 
Ne felejtsétek el, nevezés 9 órától az Szentgyörgyi Albert Egészségügyi Szakközépiskola Aulájában.  
A futóversenyek fő szervezője a KÖDSZSC

Hedrich Zoli képei

 

2013. 12. 07 Hógolyó Domb-futás 

Nagyon fújt a szél a domb körül! 

A munkanap és a zord időjárás sem szegte kedvét annak a közel száz futónak, aki szombaton délután rajthoz állt az év utolsó Hógolyó Domb-futásán. A rövid hétvége és a viharos erejű szél sem szegte kedvét a 300 m távot teljesítő óvodásoknak és a 830 m távot teljesítő kisiskolásoknak sem.  

Abszolut eredmények:

1.   Háryné Staskó Anita        31:17         Galamb Csaba                   24:46 
2.   Pászti Edit                        32:22         Szabó Milán Zsolt             25:50 
3.   Bodor Ibolya                    33:18         Nagy Sándor                    26:38 

A célba érést követően az Egészségügyi Szakközépiskolában berendezett versenyközpontban meleg tea és egy kis kalóriapótlás várta a résztvevőket.

Ezzel véget ért a 2013. évi versenysorozat. Az ünnepélyes zárásra 2014. januárjában kerül sor, ahol az éves, összesített eredmény alapján kerül kiosztásra a megérdemelt díjak. No meg eszünk-iszunk egy jót, s utána bowlingozunk.  

Köszönet mindenkinek, nem utolsó sorban az egész évben aktív segítőknek:

Horváth Zsuzsi, Dr. Gémes Andrea, Markóné Babják Andrea, Dr. Farkas László, Takács Dániel, Asztalos István, Hársch Ferenc, Mészáros Zoltán, Bariné Polyák Andrea,  Nagy Alexandra, Sipos, Miklós, Hedrich Zoltán, Mészáros Zoltán MZ/X, ,(remélem nem maradt ki senki).

Eredmények letölthetőek ITT... Gaál Szilvi képei.... Képek a BAON-on....

2013. szeptember 29. Hírös félmaraton
Szent Mihály napján is sokan futottunk! 
 
Szent Mihály napján lezajlott a Hírös Város térségének legnagyobb futóversenye a Hírös-félmaraton. Az előzetes nevezések szép számú résztvevőt jeleztek. Már szombaton benépesítették a területet az önkéntesek, akik ingyenes /!/ munkájukkal felépítették a versenyközpontot, kiépítették az útvonalat. Az eredményt mindenki láthatta, aki kijött a Szabadidőközpontba. Ekkor még napsütésé volt a főszerep. Az időjárás úgy gondolta, hogy a futóknak fog kedvezni a verseny napján: a nap elbújt és hűvösebbre fordult az idő. Ennek több futó kifejezetten örült, míg az érdeklődők, szurkolók kevésbé. Lényeg, hogy eső nélkül zajlott a verseny, a szokásos tavak körül, ligetes területen. 9 órakor indult a helyszíni nevezés, amely fél óra elteltével már magas fordulaton pörgött. Bár akadtak kisebb hibák /elnézést az érintettektől/, végül közel félezer futó állt rajthoz a verseny valamelyik távján.Először az ovis-futás (300m) indult, ahol vidám betét volt a Nagyi-futás: az a kis futó aki a nagyszülőjével futott, dupla csokiban részesült! Az alsósok 1 km-e már azt jelentette, hogy a kiserdőt kellett körbefutni. A nagy-nagy izgalom miatt a rajtvonal "egyre előre lopakodott". Jó volt látni a futam végén célba érkező örömteli arcokat. A legfiatalabb versenyző Szelei Gerda volt, aki decemberben lesz két éves! A kisebbek közel 130 fős létszámát a szervezők szerint az időjárás fellegei korlátozták. 

Bajnokaink: 
300 méter
   1.   Pulcsár Lili                  Koleszárik Bence 
   2.   Szegedi Noémi           Hajdű Erik 
   3.   Szednák Flóra            Szűcs Szilárd
1000 méter I. korcsoport
   1.   Hegyi Boglárka                 Trungel Nagy Kolos 
   2.   Papp Laura                      Trungel Nagy Zalán 
   3.   Kerekes Luca                   Mészáros Simon 
1000 méter II. korcsoport
   1.   Patyi Lili                            Bognár Ádám 
   2.   Csontos Fanni                  Mészáros Márk Mózes 
   3.   Asztalos Hella                   Kiss Czakó Máté
 
11 órakor indultak a felnőtt távok. Azaz indultak volna, mivel a jelentkezők nagy száma folytán néhány perces csúszás alakult ki. A futók az ország számos pontjáról érkeztek: Érd, Szentendre, Péteri, Hajdúböszörmény, Tiszasziget, Szentes, Budapest, Békéscsaba, Pinnye (Soprontól 17 km-re van), Szeged, Szekszárd, Martfű, Nagyoroszi, Farmos, Tápióbicske, Szabadka (!), Ócsa, Szada, Szarvas. 
A legidősebb induló Dr. Bálint Ernő volt, aki novemberben lesz 79 éves! 
A rajtbeli késedelmet többen a pályán "behozták". Az elmúlt évi tömegjelenetből tanulva, szakaszosan, távonként történt az indítás. Így már a gyorsabb futók jobban tudtak haladni. A rajtok élményét Hedrich Zoltán futóklub-társunk a levegőből örökítette meg. A befutást követően jóízűen fogyasztották a bőséges csomagot, melyet az idén először a Sárgakocsi-vendéglő tésztapartyja színesített. A fáradalmakat pedig a Fürdő igénybevételével (uszoda, termál, élményfürdő) lehetett kipihenni
Abszolut eredmények:    
7 km:
   1.   Bognár Anna                       29:17          Szabó Milán Zsolt       25:58 
   2.   Fucin Szilvia                        29:50          Holló-Szabó Martin     26:33 
   3.   Bácsmegi Boglárka             31:46          Szoboszlay Tamás      27:26
14 km:
   1.   Janositz Gréta                    58:02          Szöllősi Renátó          52:21 
   2.   Bognár Csilla                   1:03:05          Bogdány Kenéz         53:29 
   3.   Steinmetz Szilvia             1:08:14           Major Gábor             54:05
21 km:
   1.   Csatári Mónika Melitta     1:31:27          Halmi Balázs           1:12:51 
   2.   Bor Katalin Diána             1:35:41          Badar Gergő           1:14:38 
   3.   Nagy Gyöngyi                  1:37:37          Polyák Csaba          1:15:18
 
     A rendezvény társprogramja az Egészségnap volt, ahol vérnyomás- és vércukor mérés mellett közös bemelegítés, tornázás, nyújtás zajlott. No meg egészséges ételek kipróbálása a környék termelőitől. 
     A sok önkéntes önzetlen segítsége mellett köszönetünket fejezzük ki támogatóinknak is: Fornetti Kft. K.O. Autósiskola. Cseh Pékség Kft., OTP Bank, Fókusz Takarékszövetkezet, Kecskeméti Rendőrkapitányság, Kecskeméti Fürdő. 
 
Az eredmények letölthetőek ITT »            Az OKLEVELEK letölthetőek ITT » Képek a BAON-on »