Rólunk

A munkahelyi kis közösség erősítése, a szabadidő hasznos eltöltése valamint az egészséges életmód érdekében 1998-ban Nagy és Lovas a két Zoltán ötlete alapján kezdődött minden.

A  formai keretek megteremtése érdekében 1998. novemberében alakult az Egyesület.

A  Club versenyzői kezdetektől fogva részt vesznek a megyei, a regionális és az országos tájékozódási futóverseny bajnokságokon.

Nem csak hazai, hanem számos külföldi versenyen – Csehország, Szlovákia, Olaszország (Velence), Szlovénia – is rajthoz állnak.

2007-től az egyesület keretein belül két új szakosztály került megalakításra, a teke és a röplabda.

Az Egyesületünk 2009-től tagja a Városi Civil kerekasztalnak, illetve a „Sport és Szabadidő” Kerekasztalnak. Mindkét fórum aktív résztvevője; valamint a szak-kerekasztal irányításában tevékenyen közreműködik.

2010-ben hagyományőrző szándékkal gyalogtúra programsorozatot indítottunk el, mely napjainkra igen népszerű lett.

Az Egyesületünk tevékenységét a fentiek figyelembevételével szervezzük és valósítjuk meg:

-aktívan részt veszünk a Városi Civil Kerekasztal, illetve a Sport és Szabadidő Kerekasztal tevékenységében, szakmai munkájában;

-havonta gyalogtúrákat teszünk az ország ismert és kevésbé ismert tájain;

-rendszeres sportolási lehetőséget biztosítunk az önkormányzati dolgozók, családtagjaik, ismerőseik számára (röplabda, fitnesz, futball;)

- rendszeresen részt veszünk szakmai alapon szervezett megyei, illetve országos versenyeken,

- rendszeresen indítottunk versenyzőket amatőr tájfutóversenyeken;

- Meghívásos röplabda tornákon veszünk részt, illetve magunk is szervezünk tornákat. (KÖD-MIX Röplabda Torna)

- részt veszünk a Domb-futás versenysorozat szervezésében, lebonyolításában

Jelenleg döntően szabadidős programok megszervezésével, lebonyolításával; illetve mások által szervezett rendezvényeken való részvétel lehetőségével aktivizáljuk tagjainkat, s kínálunk kikapcsolódási lehetőséget a lakosság számára is. E téren szorosan együttműködünk a IUSTITIA Egyesülettel.

Tevékenységünk teljesen nyitott a város és környéke polgárai számára; programjainkra korlátozás nélkül várjuk az érdeklődőket.