Erdély titkos szegletében - 2017.06.02 - 2017.06.05.

Pünkösdi négy napos túránkon a Magyarország egykori határvidékére, Máramaros mesebeli vidékére látogattunk. Utunk során meghódítjuk a Kakastaréj sziklatornyait és a Nagy-Pietrosz (2303m) csúcsát, ellátogatunk a szaploncai vidám temetőbe, megcsodálhatjuk az ősi fatemplomok épületeit. 

Zorró képei >>  Pista bácsi képei >>  

Attila fotói >>

Bakonyi barangolás - 2017. 04. 22
 
Áprilisi túránk az alföldi turisták által kevésbé látogatott Bakony-hegység mesés tájaira vezet. Csesznek község legendás vára alatt kezdjük el túránkat, majd lassacskán leereszkedünk a Cuha-patak vadregényes völgyébe. A Vinyéig tartó túraszakaszt a meredek sziklafalak között zubogó bővizű patak, az azt többször kalandosan keresztező ösvény és a műemléki védettséget élvező vasút viaduktjai, alagútjai teszik felejthetetlenné.

IRÉN NAPI POSZHAGYMÁZÁS 2017. 03. 25.

 
Márciusi túránk hagyományosan a tavaszi Mecsek fokhagymaillat felhőkben úszó hegyei közé vezet. A túra kiindulópontja Abaliget, ahonnan felkapaszkodunk Petőcpuszta sokat látott, de alig észrevehető romjaihoz. Pihenőnk végeztével a Kővágószőlős feletti hegyek ormain át továbbhaladunk a volt Pálos kolostor romjaihoz.  Nagy Erika Pálinkás András fotói >>  Szente-Varga Éva fotói >>
 

FARSANGI TEKERGÉS - 2017. 02. 18

Idei második túránk a farkasoknak, hiúzoknak és alkalmanként egy-egy kóbor medvének is otthont adó Bükk-hegységbe vezet. Az Eger és Lillafüred közötti országút egyik kies parkolójában állítjuk menetirányba bakancsainkat, hogy a „Bükki kék” turistajelzésen Tóth Mihály kaszálóján és a Hór-patak völgyében haladva elérkezzünk Ódorvár emelkedője alá. 

A PILIS-HEGYSÉG ELFELEDETT CSODÁJA - 2017. 01. 28. 

2017. évi első túránk egy valaha turista csemegének számító, mára azonban elfeledett szurdokvölgybe, a Salabasina-árokba vezetett. Míg a hegység északi oldalán, a méltán népszerű és hajdan kalandosnak mondható Rám-szakadékot rozsdamentes acélkorlátokkal és létrákkal tették biztonságossá, addig a hegység másik oldalán futó, hasonló adottságokkal és szépségekkel rendelkező „Rém-szakadékról” teljesen elfeledkeztek.